Ieder van ons stond ons niet toe om iets in de kindertijd te doen, vrienden te zijn met iemand. Terugkijkend begrijpen sommigen waarom de ouders precies dat deden. Anderen zijn nog steeds verwarrend: zoveel geschillen en tranen vanwege iets volledig onbelangrijk! Onze lezers herinneren zich aan ouderlijke verboden uit het verleden en delen verhalen.

Is het altijd gemakkelijk bij het opvoeden van kinderen om een ​​magisch goudgemiddelde te vinden? Nauwelijks. Op de een of andere manier zal er iets moeten worden verboden en het antwoord zal onvoorspelbaar zijn: van gehoorzaamheid tot actie is rustig. Een open protest is ook mogelijk: “Je verbood me, maar ik zal het toch doen zoals ik wil”.

Onze lezers deelden hun verhalen over wat hun ouders ze ooit verboden hebben en of deze verboden werkten. De conclusies van iedereen bleken anders te zijn. Iemand begreep de ouderen met de leeftijd en is hen dankbaar, anderen herinneren zich zware verboden als gewonde ervaring.

“Het was me om voor de hand liggende redenen verboden voor sigaretten en alcohol. Alles liep in wat ik dronk en rookte zachtjes. Bovendien waren er problemen met zelfcontrole. Nu ik volwassen ben geworden, heb ik alles heroverwogen en probeer ik niet te drinken. Dat wil zeggen, ik begrijp waarom ouders het verboden hebben, maar ik denk dat radicale verboden worden gestort in protest. “”

“Bijna alles was me verboden: om de jongens te ontmoeten, modieuze kleding te dragen, te knippen, te schilderen, over de tatoeage, ben ik over het algemeen stil. Ze verboden om lang in de badkamer te wassen, blijf aan hun tafel en erin wat je in de kamer wilt regelen, zulke bestellingen als je wilt. Dientengevolge, in protest, dronk ik, rookte ik, begon een relatie. Toen ik begon te verdienen, kocht ik mezelf wat ik wilde kleden. Ik heb de piercing nooit gedaan, de tatoeage ook, honderd jaar geleden roken en drinken. Maar ik vermijd een constante relatie, omdat ik bang ben dat ze me zullen beperken “.

“Ik mocht niet eens schadelijk voedsel proberen: ik was bezig met dansen en het was onmogelijk om dik te worden. In de adolescentie verscheen er meer vrijheid en ik “opgestapeld” – ik begon dit allemaal en kreeg het sterk. Toen hoorde ik veel negativiteit van mijn moeder over mijn uiterlijk. Nu eet ik geen fast food naar believen, sinds voor altijd op het dieet. Ik denk nog steeds dat ik dik ben, en als ik twee kilogram krijg, kom ik in hysterie. De stemming en zelfbewustzijn hangt af van de cijfers op de weegschaal in de ochtend. We kunnen zeggen dat het verbod in mijn geval leidde tot een milde vorm van eetstoornis “.

“Ik mocht mijn oren niet lang doorboren, maar op 12 -jarige leeftijd zei ik: laat het een geschenk van mijn ouders zijn op mijn verjaardag. Ze hielden een belofte. En hoewel ik mezelf wilde gaan doorboren, werd het op dat moment alleen gedaan in schoonheidssalons, tot 16 jaar alleen met de toestemming van mijn ouders. Op 16 -jarige leeftijd wilde ik nog een punctie in mijn oor maken en deed het uitdagend op een cosmetische tentoonstelling, wegrennen onder een voorwendsel van mijn moeder. Daarna besefte ze dat het beter is om niet te verbieden en de tiener de kans te geven haar verlangens te realiseren. En de reden voor het verbod werd me later aangekondigd: mijn moeder was allergisch voor elk metaal, ze was er zeker van dat hetzelfde verhaal bij mij was. Daarom verzette ze zich zo lang tegen “.

“Het was me verboden om mijn haar te verven, de navel te doorboren. Ik herinner me hoe mijn moeder een driftbui regelde toen een vriend op de leeftijd van 14 voor het eerst mijn wenkbrauwen plukte. Nu ben ik in veel opzichten bijvoorbeeld dankbaar dat ik mijn haar niet heb verwend. Maar aan de andere kant zou het beter zijn als ik het allemaal deed dan. Ik zou mijn kinderen “voor mijn kinderen” niet verbieden “.

“Het was me verboden om frisse aardappelen te eten (onthoud, er was zo’n analoog van chips?) Daarom heb ik tijdens de zomervakantie van mijn grootmoeder ze met hen overschaduwd. En thuis verstopte ze zich voorzichtig. Als gevolg hiervan zijn de chips in volwassenheid mijn favoriete “dessert”. Ik begrijp mijn geest hoe ik mijn gezondheid ondermijn, maar ik kan het vaak niet weerstaan. Voor mij is het nog steeds als een verboden vrucht. En trouwens, ik verberg ze nog steeds als ik bij mijn ouders thuiskom. Ik weet dat lezingen zullen beginnen. “”

“We hebben alle verboden meer dan rationeel waren dan rationeel. Een ander ding is dat mijn moeder niet altijd kalm en zonder onnodige zenuwen kon uitleggen waarom ze iets verbiedt, en ik begreep haar niet altijd. Het was me bijvoorbeeld verboden om tot laat te lopen. En toen ik de hele nacht op 18 -jarige leeftijd begon te wandelen, ging mijn moeder niet naar bed totdat ik naar huis terugkeerde. Eerst irriteerde het me, en toen begon ik het ernstiger en attent voor dit te nemen: ofwel reageerde ik constant, of waarschuwde waar ik zal zijn en met wie. En ik probeerde nog steeds vroeg terug te keren “.

“Het punt staat niet in het verbod zelf, maar hoe ouders het naar het kind brengen. Als het kalm is, zonder agressie en overmatige emoties, veroorzaakt waarschijnlijk geen opstand. Mijn moeder was erg bezorgd over mijn juiste voeding, zorgde ervoor dat er nooit iets schadelijks in huis was – geen worst, mayonaise, extra zoet. Als ik iets van dit had-was de verboden schadelijkheid op de verjaardag van een vriend of ze werden

naar huis gebracht-dan werd ik opgegeten. Ik begreep dat ik het lang later niet zou krijgen, dus ik heb nu een uur om te eten voor de rest van mijn leven. En toen schreeuwde mijn moeder, die veel vervloekte, veel, schreeuwde ..

Ik begrijp dat dit te wijten was aan bezorgdheid over mijn gezondheid, maar haar vloeken heeft alleen de vicieuze cirkel verergerd. Hoe meer ze me scheerden, hoe meer het was het gevoel dat ik dit eten niet kon gaan terwijl mijn moeder in de buurt was. En als het niet is – je moet meer eten. Dit vormde de verkeerde relatie met voedsel, dat later sterk in de adolescentie verscheen. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik veel meer eet dan ik wil. Het lijkt erop dat dit de overblijfselen van het verboden van kinderen zijn-als er iets voor me ligt, dan is het nodig om het snel te eten, want dan zullen er geen mogelijkheden zijn “.

“Ik mocht geen tv -programma’s en films op tv kijken, omdat er een advertentie is. Films op schijven zouden kunnen. En natuurlijk, elke keer dat het kind met rust werd gelaten – was het eerste op zoek naar een afstandsbediening. Ik wilde ook al deze dingen bekijken die door klasgenoten zijn besproken. Gelukkig ben ik zelden alleen gelaten: nu ben ik blij dat ik de hersenen niet met deze onzin verstoppte. “.

Leave a comment