Мешканців Львівщини закликають дотримуватися правил поведінки і бути обережними під час відпочинку на воді. Загалом у Львові ви почуваєтесь як удома – привітні люди, повсюди лунає українська мова, будь-яке питання можна завжди вирішити. І здається, що два дні достатньо, проте насправді кожного разу це місто може здивувати чимось новим.

Залишки літака FW-190 знайдені коло ґроту Прийма, стенд Музею Загиблих ЛітаківНеподалік ґроту Прийма в часи ДСВ розбився німецький літак FW-190. Він виконував тренувальний політ та зіткнувся з іншим літаком. На місці падіння досі розкидані дрібні уламки від літака. Ґрот Прийма в лісі коло Миколаєва“Та він же складається з людських кісток”, – подумаєте Ви, вперше побачивши ґрот Прийма.

Переступивши поріг, ви опинитеся серед сотні гончарних виробів та робочих інструментів, які прикрашають інтер’єр та створюють тут атмосферу творчості.

Одне з них – це жертовний камінь в селі Дуброва. Поруч є казкова Хобітанія – скеля старі машини ссср з маленькими комірчинами. Обидва місця дуже фотогенічні та легкодоступні.

Коло м.Миколаїв вона впадає у річку Дністер, змішуючи чорну міську воду зі світлою сільською. Також, можна полазити по “заброшці” – місцевій насосній станції. З 2004 року будівля стоїть закинутою і переживає часи руйнації. З приходом радянської влади у палацових покоях облаштували притулок для дітей-сиріт. У другій половині ХХ століття у маєтку діяв санаторій «Розділ». Машиною на південний захід близько 140 км по трасі Н13 до міста Турка.

куди поїхати біля львова

Все ж таки славиться багатьма красивими місцями. Ще б пак – аромати хвойних дерев, надзвичайні гірські краєвиди, кришталева вода – все це дозволяє повноцінно розслабитися й відволіктися від буденних думок. Таку назву гора отримала на честь доньки, яка була у князя Святослава. Подейкують, що її вбили саме на вершині, тож Парашка ніби зберігає цю таємничу історію. Гора відома як найвища у «Сколівських Бескидах». Це великий природний парк національного значення. У результаті досліджень встановлено, що на залісненому плато над селом у IX — на початку XI ст.

ТУР ВОДОСПАД КАМ’ЯНКА ТА ФОРТЕЦЯ ТУСТАНЬ

Вода, вітер та мільйони років сонця зробили з пісчаної скелі витвір мистецтва. В суху погоду до ґроту можна підїхати на авто. Пішки від села Верин буде йти тридцять хвилин приємної прогулянка буковим лісом . На авто близько 30 км на захід трасою М10 до Івано-Франкового, а далі – в залежності від того, куди саме до парку ви збираєтесь. Невелике містечко на північ від Львова з населенням 14 тисяч осіб.

Епатажний ґрот Прийма, де жили неандертальці

Покататися на роликах — це гарний спосіб провести дозвілля як наодинці, так і з друзями чи сім’єю. Такий відпочинок буде веселим, активним і корисним для здоров’я. Ви зможете покращити свій фізичний стан і отримати нові навички чи вдосконалити їх. Під час катання активізується багато груп м’язів, а також розвивається координація.

Це унікальна пам’ятка оборонної архітектури XVI-XVII ст. Замок збудували у вигляді прямокутної двоповерхової споруди з кутовими вежами і внутрішнім подвір’ям. Завдяки ровам з водою, що оточують мури з трьох сторін, фортеця не раз витримувала затяжні облоги турків і татар. Замок Гербуртів розташований за 4 км на південь від Добромиля, що в Старосамбірському районі Львівської області. Якщо Ви любитель блошиних ринків, зустрічаємося біля пам’ятника Івану Федорову. Гарний сувенірний ринок є ще біля Оперного театру, – зауважує експертка. Разом із власницею туристичного агентства Анною Третяк ми з’ясували, у скільки обійдеться відпочинок на короткий вікенд, що варто подивитися і скуштувати у Львові.

Куди поїхати з дітьми у Львові

Рекомендую почати досліджувати Золочів з його замку та китайського палацу, адже це найцікавіше, що є у місті. Як і всі замки Золочівський був збудований для оборони міста. В різні часи його використовували як фортецю, королівську резиденцію, в’язницю та навіть навчальний заклад. Китайський палац— єдиний в Україні й один з трьох у Європі зразків «східної» архітектури. Цей варіант точно сподобається маленьким гурманам і закриє питання, куди поїхати з дітьми на вихідні. У середині 15 століття на місці нинішньої споруди був дерев’яний замок.